
Almás csokis kuglóf
Hozzávalók
- Almás csokis kuglóf
- 2 db alma
- 1 csapott evőkanál őrölt gyömbér
- 1 csomag sütőpor
- 30 g vaj
- 5 db tojás
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csapott evőkanál őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- Bazsalikomos almakrém
- 3 db alma
- 3 ek kristálycukor
- 1 kisebb szál friss bazsalikom
- 1 csapott tk szecsuani bors
- 20 g vaj
Elkészítés
Almás csokis kuglóf
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Keverjük össze a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, őrölt szegfűszeggel és a gyömbérrel, majd összekeverjük a vajas keverékkel, végül beleszórjuk a kockára vágott almát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. A kuglóf formát kivajazzuk, vékonyan kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 2 ütemben sütjük, elsőnek 200 fokon 15 percet, majd levesszük a hőfokot 160 fokra és 25 percig tovább sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
Bazsalikomos almakrém
Az almákat meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni, majd rádobjuk az almát és a szechuani borsot. 1-2 percig pároljuk, majd 1/3 részét külön tesszük, a többit pedig összeturmixoljuk a vajjal. A bazsalikomot apróra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül beletesszük az almakockákat!
