Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Áfonyás trifle

D. Tóth Kriszta igazi világkonyhát visz otthon, hiszen angol férjének köszönhetően nagyon sokféle ízvilággal megismerkedhetett. Esténként bármely nemzet konyháját megidézik otthonukban: mexikói, olasz, és indiai fogás is gyakran kerül az asztalukra. A 3 éves GoodFood magazinban egy hamisítatlan angol desszerttel rukkolt elő.
2015. június 2.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 dl jó minőségű sherry
  • 16 db babapiskóta
  • 15 dkg friss áfonya
  • 1 db lime
  • 100 g görög joghurt
  • 125 g mascarpone
  • 1 ek. porcukor
  • A sodóhoz:
  • 1-1 ek. porcukor, vaníliás cukor, tej, vanÍliasodópor és kukoricaliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

 

A vaníliasodóhoz a cukrot, a vanília­sodóport és a kukoricalisztet keverjük össze 1 evőkanál tejjel.  A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a maradék tejjel egy habverővel keverjük össze, majd forraljuk fel. Egy tiszta lábosban öntsük össze a kettőt. Közepes lángon, folyamatos kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vegyük le a tűz­helyről, és keverjük hozzá a tejszínt. Amikor elkészült, fedjük le, és hagyjuk kihűlni.

Közben egy kisebb serpenyőben egy púpos evőkanál porcukrot és két evőkanál vizet, valamint a lime lereszelt héját kevergetve melegítsünk fel, egészen addig,amíg a cukor teljesen föl nem olvad. Keverjük hozzá a sziruphoz az áfonyát, és épp csak addig melegítsük, amíg a szemek egy picit levet nem eresztenek, de még egyben maradnak. Ekkor húzzuk le a tűzről.

A babapiskótát törjük nagyobb darabokra és locsoljuk meg a sherryvel. A görög joghurtot ½ ek. porcukorral és a mascarponéval keverjük össze. Miután a vaníliaöntet kihűlt, a hozzá­valókat rétegezzük egymásra: alulra kerüljön a piskóta, majd arra a gyümölcs, végül a vaníliaöntet. Ezt tetszőlegesen ismételgessük, majd kanalazzuk a tetejére a joghurtos-mascarponés habot. Díszítsük a maradék gyümölccsel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Winkler Nóra mentás, mascarponés tortája

Winkler Nóra mentás, mascarponés tortája

Winkler Nóra újságíró, a művészetek szerelmese, aukciók és kiállítások szervezője és vezetője. Logikus, hogy kevés ideje marad mindemellett, de ha teheti kísérletezget a főzéssel, sőt a sütéssel is megpróbálkozott már. A hároméves BBC GoodFood magazinban, elkészített tortája is nagyon ígéretes.
Ludaskása Rosenstein módra

Ludaskása Rosenstein módra

Rosenstein Tibor és Róbert. Apa és fia, a Rosenstein étterem tulajdonosai. Tibor első generációs vendéglátó a családjában, meggyőződése, hogy kell a vehemencia és a temperamentum a konyhába is. Talán ennek is köszönhető, hogy idén az év vendéglőse lett. Fia, Róbert szeretné tovább vinni és fejleszteni mindazt, amit édesapja megteremtett. Szereti, ha egy étel egyszerű, könnyen befogadható, a tálalás pedig letisztult és kifinomult. Az idén harmadik születésnapját ünneplő GoodFood magazinban, egy igazi, hamisítatlan zsidó fogást készítettek.
Gránátalmás máktorta Hegyi Barbarától

Gránátalmás máktorta Hegyi Barbarától

Hegyi Barbara egyike azon hírességeknek, akik az idén 3 éves GoodFood magazinban szenzációsat főztek. A színésznő köztudottan jártas a konyhában, ez a gránátalmás máktorta is bármelyik napunkat bearanyozhatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!