Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Áfonyás muffin

Egyszerűen és nagyon könnyen elkészíthető, őszi gyümölcsös muffin. Gyerekzsúrokra, szombat délutánra a legszuperebb.
2015. október 17.

Hozzávalók

  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 15 dkg áfonya
  • 5 dkg csokoládé

Elkészítés

A vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, ez azt jelenti, hogy a sárga krémből egy sokkal világosabb árnyalatú, habos, könnyű krém válik. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd két-három részletben a térfogatnövelőkkel elkevert lisztet. Ne keverjük túl, mert a muffin halála a túlkeverés. Végül adjuk hozzá az áfonyát és a csokoládét.

A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírt, két kanál segítségével töltsük meg a formákat, majd 170 fokos sütőben süssük 25-30 percig a muffinokat. Tűpróba javasolt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)

Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)

Bájos, habkönnyű, és büntetlenül élvezhető édesség, mert sütőtökkel, olívaolajjal, aránylag kevés cukorral és részben teljes őrlésű cirokliszttel készül.
Pórékrémleves

Pórékrémleves

Végre itt van a finom krémlevesek szezonja! A háromféle hagymából és a sok zöldfűszerből, csakis valami jó főhet ki. Non plus ultra: a leves, gluténérzékenyeknek szánt verziója is könnyedén elkészíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?