
Áfonyás muffin
Egyszerűen és nagyon könnyen elkészíthető, őszi gyümölcsös muffin. Gyerekzsúrokra, szombat délutánra a legszuperebb.
2015. október 17.
Hozzávalók
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk vaníliakivonat
- 15 dkg áfonya
- 5 dkg csokoládé
Elkészítés
A vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, ez azt jelenti, hogy a sárga krémből egy sokkal világosabb árnyalatú, habos, könnyű krém válik. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd két-három részletben a térfogatnövelőkkel elkevert lisztet. Ne keverjük túl, mert a muffin halála a túlkeverés. Végül adjuk hozzá az áfonyát és a csokoládét.
A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírt, két kanál segítségével töltsük meg a formákat, majd 170 fokos sütőben süssük 25-30 percig a muffinokat. Tűpróba javasolt.
Megosztom barátaimmal
