
Áfonyás-mogyorós keksz
Reggelire, tea mellé vagy az uzsonnás dobozba készítsünk illatos aszalt gyümölcsös kekszet.
2016. május 17.
Hozzávalók
- 12 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 2 teáskanál citromlé
- 18 dkg liszt
- 10 dkg darált mogyoró (bokormogyoró)
- 15 dkg aszalt vörösáfonya
- néhány evőkanál mák
Elkészítés
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet, majd a liszt és mogyoró keverékét. Utolsóként a vörösáfonya került a masszába. A tésztát – ami inkább egy jó állagú krémre emlékeztet – kettészedjük, és lisztezett alufólián nagyjából négy centi átmérőjű rudakat formálunk a két adagból. Ekkor megszórjuk a fóliát mákkal, és alaposan belehengergetjük a hurkákat, rányomkodjuk a felületére a mákot, majd szorosan beletekerjük a fóliába, és mehet a hűtőbe. Legalább négy órát pihenjen.
A kemény tésztarudakat éles késsel egyforma korongokra vágtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal
