Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Adventi készülődés gyerekekkel: Pizzagolyó karácsonyfa

Nem lesz minden lisztes, könnyű az összeállítása, és jól elő lehet készíteni, aztán dolgozhatnak a kis kezek. A végeredmény pedig olyan mókás, és olyan jól néz ki, hogy alig győzik majd kivárni. Ja, és még a legkisebbek is garantáltan megeszik uzsonnára, ezt tuti nem kell lekönyörögnöd a torkukon.
2017. december 18.

Néha azt gondolom, nincs nehezebb “munka”, mint a gyereknevelés. Nem számít, hogy egy vagy négy, minden szülőnek kijár a tisztelet: gondoskodni, nevelni, tanítani egy kis embert elképesztő felelősség, és nagyon fárasztó feladat. Ezzel együtt – ne haragudjatok meg rám a közhelyekért – minden kis mosoly, minden boldog arcocska, minden átszellemült tekintet megéri a nehézségeket. Az adventi időszak ebből a szempontból is különleges, mert talán jobban időt tudunk szánni arra, hogy a kicsikkel készüljünk az ünnepekre. Könnyű elveszni a kekszsütésben, dekorálásban, ajándékok készítésében (mi most épp pezsgő fürdőgolyó gyártásban vagyunk, gyakorlatilag nagyüzemi szinten fogy a citromsav és a szódabikarbóna), a sötét, hideg, téli délutánok így könnyebben is telnek. Hát még ha olyan  receptek vannak a tárházunkban, mint amit most mutatok: 

Hozzávalók

  • Kész pizzatészta (400 g)
  • 7 rúd mozzarella snack, vagy 14 dkg trappista
  • 1 tojás
  • 4 ek olvasztott vaj
  • friss zöldfűszer tetszés szerint
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • paradicsom/pizzaszósz a mártogatáshoz

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 225ºC-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Vágd fel a sajtot 31 egyforma darabra, és a pizzatésztával is járj el ugyanígy – már ezt a feladatot is végezhetik a tapasztaltabb kiskukták. Minden tésztadarab közepére helyezzetek egy kocka sajtot, majd hajtogassátok rá a széleket, végül a kis kezek gyúrják kis golyóvá. Az illesztésekkel lefelé kezdjétek sorba rakni a tepsiben úgy, hogy karácsonyfát formázzon: legyen törzse (két golyó), majd egy hosszú sor, fölötte 2 golyóval rövidebb sor és így tovább, míg a legtetejére már csak egy golyó kerül. A golyók érintkezzenek! A tojást egy 1 ek, vízzel kikeverve, kisméretű szakértőkre bízva, kenjétek meg a karácsonyfát, majd süssétek 15-20 percig, vagy addig, míg aranybarnára nem pirul. A sütőből kivéve kenjétek meg olvasztott vajjal, szórjátok meg a friss zöldfűszerekkel és a parmezánnal, majd a kissé felmelegített szósszal tálaljátok. Indulhat a jól megérdemelt mártogatás!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!