Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes moussaka

Adásban volt: 2014. október 17.
A recepthez tartozó videó
Ne csak vasárnapi, családi ebédekre készítsük el a tökéletes moussakát!
2016. május 3.

Hozzávalók

8-10 szelet
  • 3 padlizsán
  • 3 burgonya
  • 1 kg darált marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj
  • fél tk fahéj
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 3 tojássárgája
  • szerecsendió
  • 10 dkg ricotta

Elkészítés

A zöldséges résszel fogunk kezdeni. Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és erre tesszük a padlizsánszeleteket. A padlizsánok tetejét is olajozzuk, sózzuk, borsozzuk. 200-220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és előfőzzük (10-15 perc). A húshoz egy serpenyőt felforrósítunk, ekkor jöhet az olaj és a hús. Először kérgesítjük. amikor megpirult a hús, akkor hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, elkeverjük. Ekkor jön a paradicsomszósz, a vörösbor. Erős hőfokon elpároljuk az alkoholt. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, fahéjat. Hagyjuk rotyogni. A besamel mártást a legvégén állítsuk össze. Egy edényben felhevítjük a vajat, ha teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és fokozatosan a tejet. Közepes lángon készítsük a mártást. Fűszerezzük: só, szerecsendió. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojások sárgáit. Hozzáadjuk a ricottát is. Ekkor már csak az összeállítás és a sütés van hátra. Egy nagy jénai tálat kiolajozunk, és elkezdjük rakosgatni a rétegeket: krumpli, a padlizsán fele, húsragu, padlizsán, besamel. 190 fokos sütőben 40 perc alatt készül el. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Perzsa ízek dominálnak ebben a fűszeres marharaguban, melyhez joghurtos uborkasalátát és natúr jázminrizst készítettünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.