A tökéletes lángos háromféle feltéttel

Hozzávalók
- Lángos:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 dl kefír
- 2 dkg só
- 2 ek olaj
- cukor
- olaj a sütéshez
- Rukola pesztó:
- 2 marék rukola
- 1 marék dió
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 5 dkg parmezán
- só
- bors
- mini mozzarella
- koktélparadicsom
- Avokádós, paradicsomos salsa:
- 4 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- 1 db avokádó
- só
- Joghurtos retek:
- 2 doboz joghurt
- 1 csokor retek
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
Lángos
A langyos tej felébe belemorzsoljuk a friss élesztőt, csipet cukrot és lisztet szórunk bele és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet elkeverjük a sóval, kefirrel, a maradék tejjel, két evőkanálnyi olajjal és az élesztős tejjel. Majd egy elektromos dagasztóval alaposan elkeverjük. Egy kiolajozott uzsonnázós zacskóba tesszük a tésztát, és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt szépen megkeljen a hűtőben.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átdolgozzuk és 16 részre osztjuk, majd mini lángosokat formázunk. Bő, forró olajban kisütjük.
Rukola pesztó
A megmosott rukolát a dióval, fokhagymával, parmezánnal, csipet sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk.
Avokádós, paradicsomos salsa
A paradicsomokat és az avokádót felkockázzuk, a lila hagymát és a koriandert felaprítjuk, meglocsoljuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Tabasco vagy chili szósszal ízesíthetjük.
Joghurtos retek
A fokhagymát belereszeljük a joghurtba, csipet sóval elkeverjük és beletesszük a vékony csíkokra szelt friss retket.