Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes lángos háromféle feltéttel

Adásban volt: 2015. június 23.
A recepthez tartozó videó
Ikonikus magyar streetfood nemzetközi feltétekkel. Partikra, gyerekzsúrokra kifejezetten ajánlott!
2016. május 22.

Hozzávalók

  • Lángos:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl kefír
  • 2 dkg só
  • 2 ek olaj
  • cukor
  • olaj a sütéshez
  • Rukola pesztó:
  • 2 marék rukola
  • 1 marék dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezán

  • bors
  • mini mozzarella
  • koktélparadicsom
  • Avokádós, paradicsomos salsa:
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db lime
  • 1 csokor koriander
  • 1 db avokádó

  • Joghurtos retek:
  • 2 doboz joghurt
  • 1 csokor retek
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Lángos

A langyos tej felébe belemorzsoljuk a friss élesztőt, csipet cukrot és lisztet szórunk bele és hagyjuk felfutni.

Közben a lisztet elkeverjük a sóval, kefirrel, a maradék tejjel, két evőkanálnyi olajjal és az élesztős tejjel. Majd egy elektromos dagasztóval alaposan elkeverjük. Egy kiolajozott uzsonnázós zacskóba tesszük a tésztát, és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt szépen megkeljen a hűtőben.

Ha megkelt, lisztezett deszkán átdolgozzuk és 16 részre osztjuk, majd mini lángosokat formázunk. Bő, forró olajban kisütjük.

Rukola pesztó

A megmosott rukolát a dióval, fokhagymával, parmezánnal, csipet sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk.

Avokádós, paradicsomos salsa

A paradicsomokat és az avokádót felkockázzuk, a lila hagymát és a koriandert felaprítjuk, meglocsoljuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Tabasco vagy chili szósszal ízesíthetjük.

Joghurtos retek

A fokhagymát belereszeljük a joghurtba, csipet sóval elkeverjük és beletesszük a vékony csíkokra szelt friss retket.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Benneteket is érdekel, melyik volt az az öt kenyérféleség, amire a legtöbben kíváncsiak voltatok? Mi most összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbbet, amivel igazán nagyot alakíthattok vacsorára, uzsonnára vagy egy szombati ebéd alkalmával.
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.
Avokádó kisokos

Avokádó kisokos

Néhány ötlet arra, hogy is lehet az avokádóval gyorsan, egyszerűen bánni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.