Croque Budapest

Hozzávalók
4 adag- 8 szelet parasztkenyér
- 15 dkg Kométa téliszalámi
- 12 dkg érett sajt
- 1 kápia paprika
- Besamel mártáshoz:
- 1 ek vaj
- 1 púpozott ek liszt
- 1 dl tej
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés
Besamelmártást készítünk: lassú tűzön felolvasztjuk a vajat. Amikor felhabzik, beleszórjuk a lisztet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Óvatosan feljebb vesszük a hőfokot, nehogy a liszt odakapjon.
Mikor a lisztes vaj már aranysárga, apránként, folyamatosan kevergetve, hozzáöntjük a tejet.
Sóval, kevés pirospaprikával és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket megkenjük a mártással, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Téliszalámi szeleteket és sült, héj nélküli kápia paprikát fektetünk rá. Erre kerül az újabb réteg reszelt sajt, majd összefordítjuk egy másik besamellel megkent kenyérszelettel. A szendvicsek tetejére rácsorgatjuk a maradék mártást és megszórjuk reszelt sajttal.
Grill fokozaton, 3-5 perc alatt a tetejét aranybarnára, ropogósra pirítjuk.