Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Croque Budapest

Adásban volt: 2015. március 5.
A recepthez tartozó videó
A Croque monsieur-nek, a franciák kedvelt melegszendvicsének a magyar változata. Garantáltan utolsó morzsáig megeszik a vendégek egy baráti meccsnézős sörözés alkalmával. De ráérős reggelinek sem utolsó.
2016. február 4.

Hozzávalók

4 adag
  • 8 szelet parasztkenyér
  • 15 dkg Kométa téliszalámi
  • 12 dkg érett sajt
  • 1 kápia paprika
  • Besamel mártáshoz:
  • 1 ek vaj
  • 1 púpozott ek liszt
  • 1 dl tej
  • frissen reszelt szerecsendió

  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

Besamelmártást készítünk: lassú tűzön felolvasztjuk a vajat. Amikor felhabzik, beleszórjuk a lisztet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Óvatosan feljebb vesszük a hőfokot, nehogy a liszt odakapjon.
Mikor a lisztes vaj már aranysárga, apránként, folyamatosan kevergetve, hozzáöntjük a tejet.
Sóval, kevés pirospaprikával és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket megkenjük a mártással, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Téliszalámi szeleteket és sült, héj nélküli kápia paprikát fektetünk rá. Erre kerül az újabb réteg reszelt sajt, majd összefordítjuk egy másik besamellel megkent kenyérszelettel. A szendvicsek tetejére rácsorgatjuk a maradék mártást és megszórjuk reszelt sajttal.

Grill fokozaton, 3-5 perc alatt a tetejét aranybarnára, ropogósra pirítjuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia reggeli: a croque monsieur

Francia reggeli: a croque monsieur

A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.