
A legszebb kagyló a világon
Való igaz, Magyarországon kevés halat eszünk, pedig mostanában már könnyebben hozzá lehet jutni mindenféle tengeri herkentyűhöz és halhoz, akár friss, akár fagyasztott formában. És elhiszem, hogy sokan (én sem) nem szeretik az erőteljesebb ízű zsíros fajtákat, de bőven lehet válogatni kevésbé „halízű” halak és herkentyűk közül. Itt van például a fésűkagyló, ami nem csak finom, hanem gyönyörű is, nem véletlen, hogy festőket is megihletett. A férjem, aki még a kis rákokat is alig hajlandó megenni, ezt úgy dobálja a szájába, mintha ropi lenne. Persze tudom, nekünk itt Floridában könnyű dolgunk van, hiszen könnyen hozzáférhető és nem drága, de ha szívesen szerzel be ilyesmit, akkor neked is ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető, ízletes receptet. Pont ma, az amerikai sült fésűkagyló napon!
Hozzávalók
4 személyre- ½ kg nagyobb fésűkagyló (héj nélkül)
- annyi szelet bacon, ahány kagyló
- 1 dl majonéz
- 2 ek. Sriracha vagy más csiliszósz
- 1 lime leve
- ½ csomag snidling apróra vágva
- 5 dkg salátamix
- olívaolaj
Elkészítés
Bekapcsoljuk a sütőben a grillt. A kagylókat körbetekerjük egy-egy szelet baconnel, majd átszúrjuk fogpiszkálóval, hogy biztosan ott is maradjanak. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A grill alatt 12-15 perc alatt ropogósra sütjük a bacont, ezalatt a kagyló is pont megfelelő hőmérsékletű lesz. Félidőnél egyszer megfordítjuk.
Közben összekeverjük a majonézt, a Srirachát, a lime-lé és az apróra vágott snidling felét, majd egy kis tálba tesszük. A tálaló edényre halmozzuk a salátát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és a maradék lime-lével, ráhelyezzük a kész kagylókat, végül megszórjuk a többi snidlinggel.