Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legszebb kagyló a világon

Szereted a kagylót? Ha igen, Horvát Sára receptjét muszáj kipróbálnod!
2019. március 11.

Való igaz, Magyarországon kevés halat eszünk, pedig mostanában már könnyebben hozzá lehet jutni mindenféle tengeri herkentyűhöz és halhoz, akár friss, akár fagyasztott formában. És elhiszem, hogy sokan (én sem) nem szeretik az erőteljesebb ízű zsíros fajtákat, de bőven lehet válogatni kevésbé „halízű” halak és herkentyűk közül. Itt van például a fésűkagyló, ami nem csak finom, hanem gyönyörű is, nem véletlen, hogy festőket is megihletett. A férjem, aki még a kis rákokat is alig hajlandó megenni, ezt úgy dobálja a szájába, mintha ropi lenne. Persze tudom, nekünk itt Floridában könnyű dolgunk van, hiszen könnyen hozzáférhető és nem drága, de ha szívesen szerzel be ilyesmit, akkor neked is ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető, ízletes receptet. Pont ma, az amerikai sült fésűkagyló napon!

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg nagyobb fésűkagyló (héj nélkül)
  • annyi szelet bacon, ahány kagyló
  • 1 dl majonéz
  • 2 ek. Sriracha vagy más csiliszósz
  • 1 lime leve
  • ½ csomag snidling apróra vágva
  • 5 dkg salátamix
  • olívaolaj

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőben a grillt. A kagylókat körbetekerjük egy-egy szelet baconnel, majd átszúrjuk fogpiszkálóval, hogy biztosan ott is maradjanak. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A grill alatt 12-15 perc alatt ropogósra sütjük a bacont, ezalatt a kagyló is pont megfelelő hőmérsékletű lesz. Félidőnél egyszer megfordítjuk.

Közben összekeverjük a majonézt, a Srirachát, a lime-lé és az apróra vágott snidling felét, majd egy kis tálba tesszük. A tálaló edényre halmozzuk a salátát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és a maradék lime-lével, ráhelyezzük a kész kagylókat, végül megszórjuk a többi snidlinggel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sörperec – sörrel

Sörperec – sörrel

Már most megmutatjuk Horvát Sára péksüti receptjét, a hétvégi kiránduláshoz feltétlen süssétek meg!
Hawaii huli-huli csirke

Hawaii huli-huli csirke

Horvát Sára ananászos csirketálja napsütésessé varázsolja a legszürkébb téli végi napot is.
Duplacsokis banánkenyér

Duplacsokis banánkenyér

Horvát Sára ezzel az isteni csokis sütivel készült az amerikai banánkenyér napra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!