
A legjobb reggeli: cseresznyelekváros, csokis muffin
Hozzávalók
20-22 darab- 5 dkg vaj
- 5 dkg kókuszzsír
- 10 dkg barnacukor
- 1 vanília rúd
- kevés porcukor vagy
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 20 dkg liszt (12 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 8 dkg finomliszt)
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- csipet só
- cseresznyelekvár (vagy bármilyen sűrűbb, darabosabb lekvár)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat – kétféle lisztet, sütőport, apró darabokra vágott étcsokit – összekeverjük.
A nedves hozzávalókat – vaj, kókuszzsír, tojások, tej – a cukorral, a fél vaníliarúd kikapart magjaival vagy vaníliás cukorral, és egy csipet sóval kikeverjük.
Ezután a kétféle alapanyagot összeforgatjuk.
Kanállal muffin formákba adagoljuk, majd egy kis adag darabos lekvárt teszünk a tetejére. Ha maradt egy adag tésztánk, azzal le is fedhetjük , , és akkor töltött muffin lesz a végeredmény, de anélkül is nagyon mutatós. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.