Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legjobb reggeli: cseresznyelekváros, csokis muffin

Télen is visszaidézhetjük a nyár ízeit. És ehhez az egyik a legjobb egy csésze kávé és néhány jól sikerült muffin.
2016. január 25.

Hozzávalók

20-22 darab
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 vanília rúd
  • kevés porcukor vagy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt (12 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 8 dkg finomliszt)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • csipet só
  • cseresznyelekvár (vagy bármilyen sűrűbb, darabosabb lekvár)

Elkészítés

A száraz hozzávalókat – kétféle lisztet, sütőport, apró darabokra vágott étcsokit – összekeverjük.
A nedves hozzávalókat – vaj, kókuszzsír, tojások, tej – a cukorral, a fél vaníliarúd kikapart magjaival vagy vaníliás cukorral, és egy csipet sóval kikeverjük.
Ezután a kétféle alapanyagot összeforgatjuk.
Kanállal muffin formákba adagoljuk, majd egy kis adag darabos lekvárt teszünk a tetejére. Ha maradt egy adag tésztánk, azzal le is fedhetjük , , és akkor töltött muffin lesz a végeredmény, de anélkül is nagyon mutatós. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.