Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legjobb reggeli: cseresznyelekváros, csokis muffin

Télen is visszaidézhetjük a nyár ízeit. És ehhez az egyik a legjobb egy csésze kávé és néhány jól sikerült muffin.
2016. január 25.

Hozzávalók

20-22 darab
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 vanília rúd
  • kevés porcukor vagy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt (12 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 8 dkg finomliszt)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • csipet só
  • cseresznyelekvár (vagy bármilyen sűrűbb, darabosabb lekvár)

Elkészítés

A száraz hozzávalókat – kétféle lisztet, sütőport, apró darabokra vágott étcsokit – összekeverjük.
A nedves hozzávalókat – vaj, kókuszzsír, tojások, tej – a cukorral, a fél vaníliarúd kikapart magjaival vagy vaníliás cukorral, és egy csipet sóval kikeverjük.
Ezután a kétféle alapanyagot összeforgatjuk.
Kanállal muffin formákba adagoljuk, majd egy kis adag darabos lekvárt teszünk a tetejére. Ha maradt egy adag tésztánk, azzal le is fedhetjük , , és akkor töltött muffin lesz a végeredmény, de anélkül is nagyon mutatós. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!