
A legjobb héjában sült krumpli
Hozzávalók
- 1 lisztes burgonya fejenként
- kb. 20 g szemcsés tengeri só
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
2. Amikor már majdnem teljesen felmelegedett, alaposan mossuk meg a krumplikat, és szúrkáljuk meg villával. Kicsit hagyjuk megszáradni, közben öntsük a sót egy lapos tányérra. Hempergessük meg a krumplikat egyenletesen a sóban, majd tegyük a sütő középső részére, legjobb, ha magára a rácsra.
3. Süssük kb. 1 órán át, ekkor nyomjuk meg, a belseje már puha, a héja pedig ropogós. Ha még nem, hagyjuk bent még 10 percig. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz a belseje.
4. Ha megsültek, tegyük őket tányérra. Csak fogyasztás előtt vágjuk fel, akkor is élesen, hirtelen, hogy szinte robbanjon, a belseje így lesz a legfinomabb. Még forrrón tegyünk bele vajat.
Forrás: theguardian.com