Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legfranciább vaníliapuding

Adásban volt: 2014. március 17.
A recepthez tartozó videó
Az igazán finom vaníliapudinghoz nem por kell, hanem vaníliarúd. Tej, tejszín, cukor és a tojás pedig úgyis van otthon.
2016. március 7.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

A tejet és a tejszínt összekeverjük, belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét, forráspontig melegítjük, majd a tüzet lezárva, fedővel lefedve 30 percig állni hagyjuk.
Közben a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd folyamatosan tovább kevergetve hozzáöntjük a vaníliás tejet. Az így kapott sodót kis hőálló tálkákba öntjük, és egy magas falú tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köréjük, amennyi a tálkák 2/3-ig ér.

A tepsit alufóliával lefedjük, majd 150-160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30-35 percre.
Amikor elkészült érdemes 4-5 órán keresztül állni hagyni, így kellően megdermed.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Téli estéken a legjobb fogás. Még ma főzzük meg!
A francia piac a valóságban

A francia piac a valóságban

Párizsban piacra járni sikkes dolog. Az ételtudatos franciának az utcai piac az első számú alapanyag-beszerző helye – minderről csakis egy párizsit kérdezhettünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.