A legfranciább vaníliapuding
Adásban volt: 2014. március 17.
A recepthez tartozó videó

Az igazán finom vaníliapudinghoz nem por kell, hanem vaníliarúd. Tej, tejszín, cukor és a tojás pedig úgyis van otthon.
2016. március 7.
Hozzávalók
4-6 személy- 3,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 6 tojássárgája
- 1 vaníliarúd
- 10 dkg cukor
Elkészítés
A tejet és a tejszínt összekeverjük, belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét, forráspontig melegítjük, majd a tüzet lezárva, fedővel lefedve 30 percig állni hagyjuk.
Közben a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd folyamatosan tovább kevergetve hozzáöntjük a vaníliás tejet. Az így kapott sodót kis hőálló tálkákba öntjük, és egy magas falú tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köréjük, amennyi a tálkák 2/3-ig ér.
A tepsit alufóliával lefedjük, majd 150-160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30-35 percre.
Amikor elkészült érdemes 4-5 órán keresztül állni hagyni, így kellően megdermed.
Megosztom barátaimmal