A legfinomabb rakott kel

Hozzávalók
4-6 adag- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 60 dkg darált sertéshús
- 25 dkg nagyszemcséjű bulgur
- só
- bors
- 2 tk római kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek pirospaprika
- 5 dl tejföl
Elkészítés
Olívaolajon megpirítjuk, kérgesítjük a darált húst. Ha látjuk, hogy kezd megpirulni, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. A húst hagyjuk párolódni, addig elkészítjük a többi “réteget”. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, így megy majd a forró, sós vízbe. A bulgurt sós vízben megfőzzük. A tejfölhöz hozzáadunk egy csokor felaprított petrezselymet, sót, borsot, római köményt, olívaolajat. Összekeverjük. Egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni a félkész hozzávalókat. Alulra jön a káposzta, majd a bulgur, a darált hús, és a tejfölből egy kevés. A rétegeket még egyszer megismételjük. A legtetejére káposzta és végül tejföl kerül. 180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A legvégén grillfokozatra kapcsolhatjuk, hogy a tetején lévő káposzta egy kicsit megpiruljon.