A disznó háromszor: gyömbérsörben, magyarosan és ázsiai fűszerekkel

Hozzávalók
- Pácolt tarja:
- 1 kg tarja egyben
- 1 doboz gyömbérsör
- só
- friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- Magyaros sertéskaraj:
- 1 kg bőrös karaj egyben
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 2 ek magos mustár
- olívaolaj
- Ázsiai császárhús:
- fokhagyma
- só
- 2 ek méz
- gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 1 db lime
- olívaolaj
- 1 db chilipaprika
- Póréhagymás, tört burgonya:
- 1 kg apró salátaburgonya
- 10 dkg vaj
- 2 db póréhagyma
- 2 db újhagyma
Elkészítés
Gyömbérsörben pácolt tarja
A pácolást érdemes előző este elkészíteni: 1 liter gyömbérsörhöz 7 dkg sót keverünk és belereszelünk kevés friss gyömbért is. Beletesszük a megroppantott fokhagyma gerezdeket, elkeverjük a pácot, beletesszük a tarját és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy tiszta konyharuhával leitatjuk a tarjáról az összes nedvességet. Egy felforrósított öntött vas edényben kevés olajon, oldalanként pár perc alatt aranybarnára kérgesítsük a tarját. Lefedve pároljuk tovább.
Magyaros sertéskaraj
A fokhagyma gerezdeket megroppantjuk, megsózzuk és a kés lapjával szétpasszírozzuk. ennek egyik felével bedörzsöljük a karaj húsos oldalát. Besózzuk és bedörzsöljük a mustárral is.
Ázsiai fűszerezésű császárhús
A sóval szétpasszírozott fokhagyma másik feléhez friss gyömbért reszelünk, mézet, szójaszószt, reszelt limehéjat és levet adunk hozzá. Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk sót a páchoz. Keverjük bele a felaprított chilipaprikát is. Kenjük be vele alaposan a húsos oldalt.
Sütés előtt, mindkét húsnál a hájas részt irdaljuk be, így később könnyebben fel tudjuk majd szelni a húst. A bőrös részt ezután jól sózzuk be és locsoljuk meg olívaolajjal, így lesz ropogós.
220-230 fokos sütőben húsos résszel lefelé kevés olívaolajon süssük hólyagosra, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra.
Póréhagymás tört burgonya
A burgonyát alaposan megtisztítjuk és hámozás nélkül vastagabb karikákra vágjuk. Feltesszük főni.
A felkarikázott póréhagymát egy serpenyőben olvasztott vajon megfuttatjuk. Mikor már kissé összeesett a hagyma, adjuk hozzá a főtt burgonyát és krumplinyomóval roppantsuk meg őket. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát is.
