
A cukkinispagetti 3 élete - 1. rész
Krémes paradicsomos cukkinispagetti
A paradicsomos mascarpone tésztaszószt nagyobb hipermarketekben szerezhetjük be, de ha van házi készítésű paradicsomszószunk, akkor csak keverjük össze a mascarponéval fele-fele arányban.
Hozzávalók
2 fő részére- 4 szelet pármai sonka
- ½ csokor bazsalikom
- 350 g paradicsomos mascarponeszósz
- 250 g cukkinispagetti
Elkészítés
Tépkedjük durvára a sonkát és a bazsalikomot. Közepes hőfokon forrósítsunk fel egy serpenyőt és szárazon pirítsuk benne ropogósra a sonkát. Szűrőlapáttal szedjük ki. Kanalazzuk a paradicsomos mascarponét a serpenyőbe, és melegítsük át 1-2 perc alatt, majd keverjük hozzá a cukkinispagettit. Főzzük további 1 percig, majd osszuk szét két tányérra, végül szórjuk a tetejére a sonkát és a bazsalikomot.
alacsony kalóriatartalmú • c-vitamin • folsav
Adagonként: 300 kcal • 19 g zsír • 9 g telített zsír • 15 g szénhidrát • 9 g cukor • 2 g rost • 16 g fehérje • 3,1 g só