5 perces desszert: citromhab

Hozzávalók
6 adag- 3 tojásfehérje
- 2 ek porcukor
- 10 dkg cukor
- 1 nagy citrom
- 4 dl tejszín
Elkészítés
3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ahhoz, hogy szép, kemény habot kapjunk: szoba hőmérsékletű tojásokkal dolgozzunk, másrészt amikor félig kész van, adjunk hozzá cukrot. Miközben felverjük a habot, cukorszirupot készítünk: egy-egy arányban a víz és a kristálycukor, hagyjuk forrni egy kis ideig. Ebből akkor adunk hozzá (nagyon lassan) amikor már teljesen kész van a hab. Ekkor belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét is. A hideg tejszínt felverjük, és használatig a hűtőben tartjuk. A felvert tejszín első részét határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, a másik részét már óvatosan, hogy ne törjön a hab. Kis tálkákba halmozzuk, akármilyen gyümölccsel díszíthetjük, aminek éppen szezonja van. A habba tehetünk csokoládét, gyümölcsöt.