Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 perces desszert: citromhab

Adásban volt: 2014. október 28.
A recepthez tartozó videó
Ez tényleg 5 perc alatt kész van, így akár a hirtelen betoppanó vendégeknek is kínálhatjuk.
2016. március 27.

Hozzávalók

6 adag
  • 3 tojásfehérje
  • 2 ek porcukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagy citrom
  • 4 dl tejszín

Elkészítés

3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ahhoz, hogy szép, kemény habot kapjunk: szoba hőmérsékletű tojásokkal dolgozzunk, másrészt amikor félig kész van, adjunk hozzá cukrot. Miközben felverjük a habot, cukorszirupot készítünk: egy-egy arányban a víz és a kristálycukor, hagyjuk forrni egy kis ideig. Ebből akkor adunk hozzá (nagyon lassan) amikor már teljesen kész van a hab. Ekkor belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét is. A hideg tejszínt felverjük, és használatig a hűtőben tartjuk. A felvert tejszín első részét határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, a másik részét már óvatosan, hogy ne törjön a hab. Kis tálkákba halmozzuk, akármilyen gyümölccsel díszíthetjük, aminek éppen szezonja van. A habba tehetünk csokoládét, gyümölcsöt. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ötperces szedres hab

Ötperces szedres hab

Öt perc alatt elkészíteni egy édességet néha szinte életet menthet, hisz kivel ne történt volna még olyan, hogy vendégek toppantak be, vagy csak reggelire kanalazott volna valami finomat. Na ilyenkor tökéletes megoldás az ötperces szedres hab.
Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

A kezeletlen héjú citromok és narancsok már a kapu mögött melegítenek, a kisebb delikátokban egymásra tornyozott rekeszek között egyensúlyozva juthatunk a megszokottól egészen eltérő élményt nyújtó gyümölcsökhöz. A nagy áruházláncok is egyre gyakrabban írják ki a citrusfélék tábláira. De ki mit kezel?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!