
3 az 1-ben reggeli
Tudom, tudom, kicsit reggelimániás vagyok, ráadásul a menet közben evős verziókat szeretem különösképpen. Ezért is mutatom meg ezt a receptet, szerintem mindenki jól jár vele, mert ez a kifli tényleg 3 az 1-ben. Kifli, bacon és rántotta, de nem ám akárhogy!
Nem csak azért nagyon jó ez a recept, mert a végén 3 az 1-ben szaladós reggeli lesz belőle, hanem azért is, mert szuperül variálható, akár a tésztája, akár a töltelék – a bacont azért nem javaslom elhagyni, az a lényeg, nem? A tésztája lehet friss leveles, amit háromszögekre vágsz, pizzatészta vagy bármilyen más kelt tészta is.
Hozzávalók
8 darabhoz- 16 szelet bacon (ha hosszabbak, akkor 8 szelet félbevágva)
- 2 tojás
- 1 ek. víz
- só, bors
- 1 ek. vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 adag friss leveles tészta (kb. 400 g) 8 hosszúkás háromszögre vágva
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200ºC-ra. Egy tepsibe sütőrácsot – vagy annak hiányában sütőpapírt – teszünk, és elrendezzük rajta a baconszeleteket. 8 percig sütjük, hogy félkész, nem ropogósra sült baconszeleteket kapjunk. Ha szükséges, lecsöpögtetjük.
Közben felverjük a tojásokat a vízzel, sóval, és borssal, majd egy serpenyőben felhevítjük a vajat. A forró vajon majdnem készre sütjük a rántottát, majd az utolsó pillanatban hozzáadjuk a sajtot is. Jól összeforgatjuk.
2 szelet bacont a pultra terítünk úgy, hogy talp nélküli háromszöget formázzon. Ráhelyezzük a tésztát, az alsó negyedébe teszünk kb. 1 ek. sajtos rántottát, majd mindenestől feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megismételjük ugyanezt egészen addig, amíg tartanak az alapanyagok. 10-12 perc alatt készre sütjük. Nemcsak melegen jó, de hűtve azért nem tálaljuk.