Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

1000 forintos menü: resztelt báránymáj zellerpürével

2 főre főzünk 1000 forintból: ezúttal egy minden háztartásban jól ismert fogást gondoltunk át, és házasítottunk egy különlegesen finom körettel. Az omlós máj és a selymes zellerpüré friss ízének párosítását egyszerűen ki kell próbálni! A báránymáj pedig nem csak olcsó, de elkészítése nagyon kevés időt vesz igénybe.
2016. április 19.

Hozzávalók

  • A resztelt májhoz:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg báránymáj
  • 1 ek libazsír

  • bors
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • A zellerpüréhez:
  • 1 kb. 30-35 dekás zellergumó
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej

  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

A zellerpürével kezdem a menüsor készítését. Meghámozom a zellert és a burgonyát, felkockázzuk és felrakom főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük 10-15 perc alatt. Ha a víz túl sok rajta, kicsit leöntöm róla. Leveszem a tűzről, vajat teszek bele és sózom, borsozom, felöntöm tejjel és ízlés szerint szerecsendiót reszelünk bele. Pépesítem, és ízlés szerint finomra vágott zöldfűszereket.

A báránymáj elkészítésével folytatom: megmosom, és ujjnyi szeletekre vágom. A hagymát megpucolom, és vékonyan felszeletelem. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom a zsiradékot, és lepirítom a hagymát. Hozzáadom a májat, és állandó forgatás, keverés mellett kb. 6 percig pirítom, közben fűszerezem pirospaprikával, a rozmaringgal, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítom. Akkor tökéletes, amikor még nem véres, de még nem száradt ki. A végén sózóm.

A resztelt báránymáj zellerpürével 2 főre: 920 Ft.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mindennapi csoda 1000 forintból

Mindennapi csoda 1000 forintból

Mióta megvádoltad magad, hogy nem jól menedzseled a háztartást, elkezdted vezetni tételesen a kiadásokat? Hónap végén összegezve, azonban ez sem segített, hogy tetten érd magadat? A Romani Gastrós lányok, Bara és Zsani, most ebben segítenek: 1000 forintból összeállítható menüket ajánlanak hétköznapokra.
1000 forintos menü: házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával

1000 forintos menü: házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával

2 főre főzünk 1000 forintból: a borsó és menta házassága égben köttetett, a mai receptben pedig mindehhez még a friss, otthon gyúrt tészta is társul.
1000 forintos menü: kacsaaprólék leves és túrós palacsinta

1000 forintos menü: kacsaaprólék leves és túrós palacsinta

2 főre főzünk 1000 forintból: ez a recept azért is jó, mert levest nem lehet két főre főzni, így egy részét vacsorára is kínálhatjuk, vagy alapléként felhasználhatjuk a másnapi ebéd elkészítésénél.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!