
1000 forintos menü: káposztás, sonkás palacsinta
Kitűnő étel a maradék sonka felhasználásra, nem csak Húsvétkor tökéletes vacsora.
2016. május 3.
Hozzávalók
- 6 palacsinta
- fél kg savanyú káposzta
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. libazsír
- só
- bors
Elkészítés
A káposztát megmosom és lecsepegtetem. Egy serpenyőben egy evőkanál zsíron kb. 20 perc alatt megpárolom. A sonkát apró darabokra vágom és hozzákeverem a káposztához. A palacsintákon egyenletesen eloszlatom a káposztás tölteléket és feltekerem, majd kb. 5 centis részekre vágom. Egy közepes méretű sütőformába helyezem a tekercseket. A tejfölt és a tejszínt fokhagymával, sóval és borssal kikeverem, egyenletesen eloszlatom palacsintákon. 180 fokon fél órán keresztül sütöm.
Megosztom barátaimmal
