
1000 forintos menü: kacsaaprólék leves és túrós palacsinta
Hozzávalók
4 adag- Leves:
- 2 ek. libazsír
- 50 dkg kacsaaprólék (farhát, nyak, szárnytő, máj)
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- zellergumó
- sárgarépa
- fehérrépa
- 10 dkg krumpli
- fűszerek
- só
- bors
- Palacsinta:
- 10 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- só
- 4 ek cukor
- olaj
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- fél citrom héja
Elkészítés
Leves
A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze, ha valami éppen nincs otthon, akkor azt nyugodtan elhagyhatjuk.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd sóval, borssal ízesítem. Kb. 10 perc párolás után, hozzáadom a gondosan megtisztított aprólékot, és kb. 10-15 percig együtt párolom. Felöntöm hideg vízzel a már puhuló zöldségeket, és lassú tűzön készre főzöm.
Palacsinta
A tojást kikeverem liszttel, tejjel, egy csipet sóval és egy evőkanál cukorral, kevés olajon kisütöm a palacsintákat. A túrót összekeverem a másik tojás sárgájával, citromhéjjal és a tejföllel és megtöltöm vele a palacsintákat.
Trükk: Ha a fűszereket egy teatojásban teszem a levesbe, így elkerülhető az a kellemetlen élmény, hogy egész borsszemre harapunk.
A leves és a palacsinta ára 2 főre: 900 Ft. Jó étvágyat!
