
1000 forintos menü: házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával
2 főre főzünk 1000 forintból: a borsó és menta házassága égben köttetett, a mai receptben pedig mindehhez még a friss, otthon gyúrt tészta is társul.
2016. március 29.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dkg szalonna
- néhány mentalevél
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A tojásból és a lisztből kevés sóval masszív, ruganyos állagú tésztát gyúrok. Kinyújtom és kb. centi széles csíkokat végok belőle. Forró, sós vízben, folyamatos kóstolgatás mellett néhány perc alatt készre főzöm. Az olívaolajon megpirítom a felszeletelt fokhagymát és a felkockázott szalonnát. Hozzáadom a borsót, sózom borsozom, és készre párolom. A főzés végén hozzáadom a felaprított mentát és összeforgatom tésztával.
A zöldborsós, mentás szélesmetélt ára 2 főre: 460 Ft.
Megosztom barátaimmal
