Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

1000 forintos menü: hagymás kacsaszárnytő krumpligancával

2 főre főztünk 1000 forintból: hagyományos recept, filléres luxus. A kacsaszárnytő méltatlanul elhanyagolt alapanyag. A több mint 2000 forintos combbal ellentétben ennek kilója 600-700 forint körül mozog. Természetesen csontos húsról beszélünk, de a fogyasztható részek aránya így is tetemes, a csonttól pedig csak jobb lesz minden étel.
2016. április 26.

Hozzávalók

  • 80 dkg kacsaszárnytő
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 3 fej vöröshgyma
  • 1 ek zsír

  • bors

Elkészítés

A krumplit meghámozom és kockákra vágom. Felöntöm annyi sós vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzöm, leszűröm, de a főzőlevet nem öntöm ki, félreteszem. Krumplinyomóval pürésítem a főtt burgonyát (a botmixer itt sajnos nem alternatíva, azzal csak összetörnénk a keményítő szemcséket és nyúlós masszát kapnánk), hozzáadom a főzőlevet és lassú tűzön melegítve kisebb adagokban elkeverem a liszttel.

A kacsaszárnytövet megtisztítom: ha esetleg maradék tolldarabok vannak rajta, akkor azokat egy éles kés hegyével vagy konyhai csipesszel kiszedem. 

Egy tepsit vagy jénait vékonyan kikenek zsírral, beleteszem a kacsát, kanállal beleszaggatom a krumpligancát, és a tetejére halmozom a kb. fél cm vastag karikára vágott hagymát. Sózom, bőven borsozom. 180 fokos sütőben 60-80 perc alatt pirulásig sütöm. 

Az étel elkészítése, 2 főre: 735 Ft.

Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

1000 forintos menü: resztelt báránymáj zellerpürével

1000 forintos menü: resztelt báránymáj zellerpürével

2 főre főzünk 1000 forintból: ezúttal egy minden háztartásban jól ismert fogást gondoltunk át, és házasítottunk egy különlegesen finom körettel. Az omlós máj és a selymes zellerpüré friss ízének párosítását egyszerűen ki kell próbálni! A báránymáj pedig nem csak olcsó, de elkészítése nagyon kevés időt vesz igénybe.
1000 forintos menü: házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával

1000 forintos menü: házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával

2 főre főzünk 1000 forintból: a borsó és menta házassága égben köttetett, a mai receptben pedig mindehhez még a friss, otthon gyúrt tészta is társul.
Mindennapi csoda 1000 forintból

Mindennapi csoda 1000 forintból

Mióta megvádoltad magad, hogy nem jól menedzseled a háztartást, elkezdted vezetni tételesen a kiadásokat? Hónap végén összegezve, azonban ez sem segített, hogy tetten érd magadat? A Romani Gastrós lányok, Bara és Zsani, most ebben segítenek: 1000 forintból összeállítható menüket ajánlanak hétköznapokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.