
1000 forintos menü: hagymás kacsaszárnytő krumpligancával
Hozzávalók
- 80 dkg kacsaszárnytő
- 30 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 3 fej vöröshgyma
- 1 ek zsír
- só
- bors
Elkészítés
A krumplit meghámozom és kockákra vágom. Felöntöm annyi sós vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzöm, leszűröm, de a főzőlevet nem öntöm ki, félreteszem. Krumplinyomóval pürésítem a főtt burgonyát (a botmixer itt sajnos nem alternatíva, azzal csak összetörnénk a keményítő szemcséket és nyúlós masszát kapnánk), hozzáadom a főzőlevet és lassú tűzön melegítve kisebb adagokban elkeverem a liszttel.
A kacsaszárnytövet megtisztítom: ha esetleg maradék tolldarabok vannak rajta, akkor azokat egy éles kés hegyével vagy konyhai csipesszel kiszedem.
Egy tepsit vagy jénait vékonyan kikenek zsírral, beleteszem a kacsát, kanállal beleszaggatom a krumpligancát, és a tetejére halmozom a kb. fél cm vastag karikára vágott hagymát. Sózom, bőven borsozom. 180 fokos sütőben 60-80 perc alatt pirulásig sütöm.
Az étel elkészítése, 2 főre: 735 Ft.
Jó étvágyat!
