Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Újkrumpli - minél kevesebb macerával

Kis macera, nagy élvezet: tepsis újkrumpli!
2015. május 23.

Rövid a szezonja, használjuk ki!

Az újkrumplit érdemes a vékony héjával együtt megsütni.
Mindössze egy órát áztassuk hideg vízben, és a kezünkkel, vagy egy új szivaccsal dörgöljük le. Ezután félbevágva szórjuk egy zacskóba, és nagyon kevés olajat, valamint tetszőleges fajta és mennyiségű zöldfűszert rászórva rázzuk, dörzsöljük össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsire – így jelentősen csökkenthetjük a mosogatási együtthatót – a vágott felével fölfelé rendezzük el, és közepes lángon sütve egy óra múlva már élvezhetjük is a mennyei, ropogós héjú, újkrumplit!

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?