Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojáspucolás

Baranyai Eszter, Szabó Zsuzsanna és Velkovicsné Annus Rita hasonló módon pucolják a főtt tojásokat, és ha hármójuknak bejött, akkor hihetünk nekik.
2014. július 22.

A főtt tojás megpucolása mindig gondot okozott, nem jött le a héja szépen egyenletesen, de mióta a főzővízbe teszek egy nagy marék sót azóta gusztusos főtt tojásokat tudok tálalni. 
A forrásban lévő vízbe tedd bele a tojás és sózd meg, 10 perc után mikor kiveszed, tedd az egész lábost a mosogatóba a folyó hideg víz alá és kopogtasd végig úgy, hogy egy kicsit berepedjen a héja.
Ha kihűlt egyszerűen meg tudod pucolni, nem tapad össze a héj a tojás fehérjével!

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!