Szagűző trükkök
1. Gyertya
Hagyma szeletelése közben gyújtsunk meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó illóanyagok egy részét, így sokkal kisebb eséllyel lábad könnybe a szemünk.
2. Kávé
Ha valami megromlott a hűtőben, először takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyjuk ott egy éjszakára, és a kávé illata semlegesíteni fogja a romlott étel szagát.
3. Kenyér
A karfiol, a karalábé és a többi keresztes virágú zöldség főzése közben helyezzünk egy-két szelet fehér kenyeret a zöldségekre, és fedjük le a lábost. A kellemetlen szag nagy része a kenyérben marad.
4. Ecet
Nincs több fél napos szellőztetés az olajban sütés után! A terjengő zsírszag csökkentésére helyezzünk el egy kis edény ecetet a konyhában, és a zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, és nem árasztja el az egész lakást.
5. Szódabikarbóna
A fokhagyma vagy a hal aromája jóval az étkezés után is érződik a kezünkön. Dörzsöljük be a bevizezett kezünket egy kis szódabikarbónával, majd öblítsük le meleg vízzel.
+ Ecet másodszor
Amikor erős vegyszerrel súroljuk ki a sütőt, az kellemetlen tisztítószerszagot áraszthat. Töröljük át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal, majd várjuk meg, míg az ecet teljesen meg nem szárad.