Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A erős szagok pokollá tudják tenni a konyhai életünket. Íme néhány praktika, amihez minden rendelkezésünkre áll a konyhánkban, csak másként kell gondolnunk rájuk!

Szagűző trükkök

A erős szagok pokollá tudják tenni a konyhai életünket. Íme néhány praktika, amihez minden rendelkezésünkre áll a konyhánkban, csak másként kell gondolnunk rájuk!
2016. május 20.

1. Gyertya

Hagyma szeletelése közben gyújtsunk meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó illóanyagok egy részét, így sokkal kisebb eséllyel lábad könnybe a szemünk.

2. Kávé

Ha valami megromlott a hűtőben, először takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyjuk ott egy éjszakára, és a kávé illata semlegesíteni fogja a romlott étel szagát.

3. Kenyér

A karfiol, a karalábé és a többi keresztes virágú zöldség főzése közben helyezzünk egy-két szelet fehér kenyeret a zöldségekre, és fedjük le a lábost. A kellemetlen szag nagy része a kenyérben marad.

4. Ecet

Nincs több fél napos szellőztetés az olajban sütés után! A terjengő zsírszag csökkentésére helyezzünk el egy kis edény ecetet a konyhában, és a zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, és nem árasztja el az egész lakást.

5. Szódabikarbóna

A fokhagyma vagy a hal aromája jóval az étkezés után is érződik a kezünkön. Dörzsöljük be a bevizezett kezünket egy kis szódabikarbónával, majd öblítsük le meleg vízzel.

+ Ecet másodszor

Amikor erős vegyszerrel súroljuk ki a sütőt, az kellemetlen tisztítószerszagot áraszthat. Töröljük át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal, majd várjuk meg, míg az ecet teljesen meg nem szárad.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.