Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A erős szagok pokollá tudják tenni a konyhai életünket. Íme néhány praktika, amihez minden rendelkezésünkre áll a konyhánkban, csak másként kell gondolnunk rájuk!

Szagűző trükkök

A erős szagok pokollá tudják tenni a konyhai életünket. Íme néhány praktika, amihez minden rendelkezésünkre áll a konyhánkban, csak másként kell gondolnunk rájuk!
2016. május 20.

1. Gyertya

Hagyma szeletelése közben gyújtsunk meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó illóanyagok egy részét, így sokkal kisebb eséllyel lábad könnybe a szemünk.

2. Kávé

Ha valami megromlott a hűtőben, először takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyjuk ott egy éjszakára, és a kávé illata semlegesíteni fogja a romlott étel szagát.

3. Kenyér

A karfiol, a karalábé és a többi keresztes virágú zöldség főzése közben helyezzünk egy-két szelet fehér kenyeret a zöldségekre, és fedjük le a lábost. A kellemetlen szag nagy része a kenyérben marad.

4. Ecet

Nincs több fél napos szellőztetés az olajban sütés után! A terjengő zsírszag csökkentésére helyezzünk el egy kis edény ecetet a konyhában, és a zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, és nem árasztja el az egész lakást.

5. Szódabikarbóna

A fokhagyma vagy a hal aromája jóval az étkezés után is érződik a kezünkön. Dörzsöljük be a bevizezett kezünket egy kis szódabikarbónával, majd öblítsük le meleg vízzel.

+ Ecet másodszor

Amikor erős vegyszerrel súroljuk ki a sütőt, az kellemetlen tisztítószerszagot áraszthat. Töröljük át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal, majd várjuk meg, míg az ecet teljesen meg nem szárad.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!