Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: www.ricette.pourfemme.it

Szabad tűzön - Nyárs készítés

Tippek a problémamentes nyárskészítéshez: hogy ne potyogjanak le a darabkák, és a nyársunk se gyulladjon meg.
2015. augusztus 4.

Az alapanyagokat úgy tűzzük a nyársra, hogy a két szélső alapanyag a sütés folyamán se „eressze el magát”, potyogjon a tűzbe. A hagyma esetében – ami kitűnő alapanyag ehhez -, mindig érdemes a vágott felét a többi összetevő felé fordítani, így zárni le a nyársat. Ugyancsak jó „záróelem” a hús és a szalonna, hiszen sütés közben összehúzódnak, és így nem esnek a tűzbe, valamint a közé tűzött, puhuló zöldségeket is megóvják ettől.

Ha pálcára, vagy faragott botra húzzuk az alapanyagokat, azt előtte mindig áztassuk vízbe egy-két órára, így nem gyullad meg, vagy szenesedik el.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Grillezni csak pontosan, szépen.
Ínyenc saslik

Ínyenc saslik

Földobhatjuk a sasllikot némi gyümölccsel is, csak jót teszünk vele.
Dobd a grillre! - 12 jó tanács

Dobd a grillre! - 12 jó tanács

Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! De mit dobunk és hová - segítünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.