Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó:www.flintfarmersmarket.com

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Grillezni csak pontosan, szépen.
2015. augusztus 1.

–          a pácoláskor mindig zárjuk le a húsokat egy vékony réteg olajjal. A csirkehúst legalább egy napig, a sertést 5-7 napig, a marhát akár 1,5-2 hétig is érdemes állni hagyni. Időnként forgassuk át, de ügyeljünk arra, hogy maradjon egy olajréteg a tetején, ami légmentesen lezárja, így nem romlik meg. (A leggazdaságosabb, ha egy darab folpackot beolajozunk, és a hús tetejére simítjuk)

–          ha szeretnénk sikeresen oldalast grillezni, érdemes azt a páclevében közvetlenül sütés előtt félpuhára főzni

–          a lankadó tüzet nem kell okvetlenül a szájunkkal fújni, erre a célra egy legyező, egy kartonlap – vagy ha nem tartjuk illúzió-rombolónak -, egy hajszárító tökéletes segédeszköz

–          a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, hogy a hús pólusai „bezáródhassanak”, így az nem szárad ki

–          a tűz hőmérsékletét meghatározhatjuk úgy is, hogy a kezünket kb. 15 cm-re a rostély fölé tartjuk: ha ott tudjuk tartani 2 másodpercig, a hőmérséklet magas, a 3 másodperc közepesen magas, a 4 másodperc közepes, az 5 másodperc alacsony hőmérsékletet jelent.

–          a húst mindig lapáttal, vagy csipesszel forgassuk, mert különben kifolyik a zaftja, kiszárad, és sütés közben kenegessük a páclével

–          sütés után a húst 2-3 percre takarjuk le egy fóliával, hagyjuk pihenni, hogy a leve egyenletesen szétoszolhasson benne

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 nyári fogás, amivel érdemes kukoricázni

3 nyári fogás, amivel érdemes kukoricázni

Elindult a csemege kukorica szezon és jó ha tudjuk, hogy nem csak a simán megfőzött kukorica létezik. Bár ez kétségkívül a balatoni strandok egyik nagy sztárja, a lángos mellett. Mi most három olyan étel receptjét gyűjtöttük össze, melyből kiderül, hogy levesnek, uzsonnának vagy pikáns köretnek is nagyszerű lehet ez a tengerentúlról származó csemege.
5 legfinomabb tengeri herkentyű

5 legfinomabb tengeri herkentyű

A tengerparti nyaralás nemcsak a hullámzó, hűs tenger miatt marad örök emlék, hanem az olasz, horvát vagy spanyol riviérán átélt kulináris élmények miatt is. Immáron itthon is egyre könnyebben beszerezhető tenger gyümölcseiből készítsük el a család kedvenc nyaralós fogását. Egy jó pohár borral, szemünket lecsukva pedig egy magyar erkélyen is szinte mediterrán lesz a hangulat.
Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Vessünk véget a műanyag ételhordókba, edényekbe beívódott szagoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.