Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó:www.compmarket.hu

Szabad tűzön - A bográcsozás rejtelmei

Egy rosszul megrakott és szabályozott tűzzel a legjobb bográcsos ételt is el lehet szúrni. Íme, hogy is csinálják a profik!
2015. augusztus 8.

Sose hagyjuk, hogy a tűz szélesebb legyen, mint a bográcsunk, ugyanis nem készül el hamarabb, viszont megég az alja és az oldalára tapadó étel.

Miután az ételünk fölforrt, mindig csak egy–egy fadarabot tegyünk a tűzre, a bogrács aljához fókuszálva. Akkor csináljuk profin, ha főzés közben a bogrács fogóját meg tudjuk fogni, nem égeti meg a kezünket, karunkat. Arról nem is beszélve, hogy így sokkal kevesebb fára lesz szükségünk!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szabad tűzön - Nyárs készítés

Szabad tűzön - Nyárs készítés

Tippek a problémamentes nyárskészítéshez: hogy ne potyogjanak le a darabkák, és a nyársunk se gyulladjon meg.
Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Grillezni csak pontosan, szépen.
Gulyásleves

Gulyásleves

Egy klasszikus leves a házias ízek kedvelőinek, hűvös estéken, egy fárasztó hétvégi kirándulás után jól esik egy tányér forró leves, ami ráadásul még finom is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.