
Spárga kisokos 3. - tartósítás, felhasználási ötletek
Ha már megszerettük – az év többi hónapjában sem kell nélkülöznünk a spárgát! Jól mélyhűthető. Előtte akár blansírozhatjuk is, de tapasztalatunk szerint tisztítás és darabolás után műanyag zacskóban, légmentesen, és kisebb adagokban enélkül is remekül fagyasztható. Főzéskor nem szabad fölengedni, amúgy fagyottan kell – hasonlóan a többi fagyasztott zöldséghez – egy gyors hideg vizes öblítés után felhasználni.
Elkészítése – hasonlóan a többi zöldségtársaihoz – rendkívül sokoldalú. Csak a példa kedvéért: készülhet belőle vegyes köret, morzsával szórt verzió, bundázott, mártással leöntött, grillezett változat, tésztamártás valamint leves, főzelék, avagy hideg saláta alapanyagaként is remekül megállja a helyét. És hogy melyik fajtáját mihez? Erre sincsen kőbe vésett szabály, de a fehéret a lágysága, szelíd íze miatt érdemesebb inkább levesekhez és főzelékekhez, a zöldet pedig a köretekhez, salátákhoz használni.
Mindehhez remek segítséget nyújt az izeselet.hu honlap, ha a keresőbe beütjük a “spárga” szót!