Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sópác és fűszertea

Bár ezek a kifejezések furcsán hangozhatnak azoknak, akik még nem találkoztak velük, valójában két olyan egyszerű ötletről van szó, amivel bármilyen húst ízesebbé tehetünk, ha egy kicsit előre gondolkodunk. Pataky Péter egy báránycsülökkel és néhány szelet tarjával mutatja meg, hogyan érhetjük el a hús minden rétegét átjáró, finomabb sós ízt, és milyen módon juttathatjuk be a húsunkba a fűszerek aromáját is.
2015. november 27.

Sópác és zöldfűszertea:

*2 liter víz

*12 dkg só

*6 dkg cukor

*6 gerezd fokhagyma

*5 db babérlevél

*2 kanál szemes bors

*1 db vöröshagyma

*3 ág kakukkfű

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Francia zöldborsófőzelék fokhagymás tarjával

Francia zöldborsófőzelék fokhagymás tarjával

Tarja, ami klopfolás nélkül is lehet istenien omlós? Igen! Ha rászánjuk az időt a pácolásra és a sütésre, személyesen is meggyőződhetünk róla.
Báránycsülök, tavaszi babraguval

Báránycsülök, tavaszi babraguval

Fantasztikus, tavaszi egytálétel. Sok-sok zöldséggel, fűszernövénnyel és egy omlós bárány csülökkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.