Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ponty filézése

Az ízletes, de annál szálkásabb ponty filézése Pataky Péter útmutatása szerint
2015. július 21.

Javasolt egy rövidebb pengéjű, hajlékonyabb kést használni hozzá.

Első lépésként vágjuk le a ponty uszonyait, majd a fejét. A ponty felépítése szerint a bordák fölött helyezkedik el a gerinc. Efölött kell elkezdeni lefejteni a bordákról a halhúst. A kicsi, hajlékony kés előnye, hogy könnyebben tudjuk követni a bordák mentén elhelyezkedő hús vonalát. A bordák aljánál különös figyelemmel nyomjuk le a kést, így a lehető legtöbb húst tudjuk kinyerni belőle. 

videóban itt: 2:26-4:52

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Készítsünk kis befektetéssel ízlésünk szerint házi jégkrémet!
Petrezselyemzöld termesztése a konyhában

Petrezselyemzöld termesztése a konyhában

Konyhakert nélkül, akár a pulton is megterem a petrezselyem.
Ínyenc saslik

Ínyenc saslik

Földobhatjuk a sasllikot némi gyümölccsel is, csak jót teszünk vele.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?