Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nem találod a húsklopfolót? Ne keresd, segítünk!

Bár nem feltétlenül elengedhetetlen a klopfolás, azért néha ráfér egy kis egyengetés a kiszemelt darabra. Természetesen mint annyi minden mást, ezt is megoldhatjuk a céleszköz nélkül.
2016. július 13.

Bár megoszlanak a vélemények a húsok klopfolásának szükségességéről, de ha igényünk van rá és épp nincs klopfolónk, akkor jöhet a kalapács. Nem tökéletes megoldás, de azért valami.
Ha kalapács sincs, akkor erre is használhatunk boros üveget (a palackot függőlegesen tartva), vagy befőttes üveget, de legyünk nagyon óvatosak.
És ahogy a normál klopfolásnál is érdemes zacskóba dugni vagy fóliával védeni a húst, hogy ne terítsenek be mindent a szétrepülő kis húscafatok, ezen helyzetben ez fokozottan ajánlott, ahogy az eszköz előkészítő mosása és a finom mozdulatok is.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az örök bornyitó-ügy

Az örök bornyitó-ügy

Ez az a helyzet, amit diákkorunkból ugyan bevallunk, de később már kevésbé. Pedig nem is gondolnánk, milyen gyakori. Bornyitó helyett például egy cipő is nagy segítségünkre lehet.
Most mutasd meg! Tippek és trükkök

Most mutasd meg! Tippek és trükkök

Úgy tűnik, jól gondoltuk, hogy minden háztartásban akadnak olyan trükkök, ötletek, praktikák, amik megkönnyítik a konyhai munkát. Íme olvasóinktól néhány mutatóba és kedvcsinálónak. Érdemes mindet kipróbálni!
A könnybe lábadt szemek ellen

A könnybe lábadt szemek ellen

Van, aki még mindig keresi, mások pedig inkább engedik, hadd hulljanak a könnyeik. A hagymapucoláshoz mindenki viszonyul valahogy, mi is megpróbáltuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!