
Mostantól te is tudsz tökéletes besamelmártást készíteni
Sokan félnek tőle, hogy csomós, sűrű vagy éppen túl híg lesz. Ne adj' isten odakap. Pedig csak néhány szabály a titka ...
2016. május 1.
A “varázslat” az arányokban lakozik: a besamelmártás alaparánya: 1:1:1, azaz egy evőkanál vajhoz egy evőkanál liszt, és egy dl tej dukál. Ha többet szeretnénk készíteni, csak egyszerű matek: a mennyiségeket arányosan szorozzuk meg.
Elkészítése: A tejet egy külön edényben felforraljuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, megvárjuk, amíg fölhabozva főni nem kezd, majd a forró tejet – miközben a vajas lisztet egy habverővel folyamatosan kevergetjük -, apránként hozzáöntjük. Amikor besűrűsödött, sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
Megosztom barátaimmal