Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mostantól te is tudsz tökéletes besamelmártást készíteni

Sokan félnek tőle, hogy csomós, sűrű vagy éppen túl híg lesz. Ne adj' isten odakap. Pedig csak néhány szabály a titka ...
2016. május 1.

A “varázslat” az arányokban lakozik: a besamelmártás alaparánya: 1:1:1, azaz egy evőkanál vajhoz egy evőkanál liszt, és egy dl tej dukál. Ha többet szeretnénk készíteni, csak egyszerű matek: a mennyiségeket arányosan szorozzuk meg. 
Elkészítése: A tejet egy külön edényben felforraljuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, megvárjuk, amíg fölhabozva főni nem kezd, majd a forró tejet – miközben a vajas lisztet egy habverővel folyamatosan kevergetjük -, apránként hozzáöntjük. Amikor besűrűsödött, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Kolbászos, kelkáposztás ragu tésztalapok között, amit átjár a besamell mártás. Remek vacsora, de akár hétvégi családi ebédre is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!