Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Most mutasd meg! Tippek és trükkök

Úgy tűnik, jól gondoltuk, hogy minden háztartásban akadnak olyan trükkök, ötletek, praktikák, amik megkönnyítik a konyhai munkát. Íme olvasóinktól néhány mutatóba és kedvcsinálónak. Érdemes mindet kipróbálni!
2014. július 17.

Leggyakrabban akkor jövünk rá, miféle tudás birtokában vagyunk, amikor egy nálunk vendégeskedő barát fölkiált, hogy “jé, hogy ez eddig nem jutott eszembe!”, pedig mi csak reflexből tettük, amit épp a helyzet megkövetelt a konyhában. Néha azt sem tudjuk, hogy anyukánk, a nagyi, vagy a szomszédasszony mutatta-e meg, csak azt, hogy amióta az eszünket tudjuk, azóta minden asszony, minden lány ugyanazt tette abban a pillanatban a családban. Mi is el kezdtük egymást és az olvasóinkat is megkérdezni kortárs és klasszikus megoldásokról.

zöldsaláta vinaigretteA saláták megmentése 

Ha egy kicsit megfonnyadt a fejes saláta vagy bármilyen zöld salátánk otthon, még meg lehet menteni. Tegyünk néhány evőkanálnyi citromlevet egy edény hideg vízbe, és áztassuk bele húsz percre a salátaleveleket. Újra frissek és ropogósak lesznek. Mert ugyan fonnyadtan is van varázsa az ízeknek, de ropogósan azért jobban mutat egy tál, friss zöld. 

Az újkrumpli pucolásaburgonya

Az újkrumpli héja könnyen eltávolítható, ha körülbelül negyed óráig sós vízben áztatjuk, ezután könnyen le tudjuk dörzsölni a héjat. Innentől már nem is a céleszközön van a hangsúly, bár vannak, akik a késre, míg mások a dörzsszivacsra esküsznek, sőt, erősebb sörtéjű fogkefék is láttak már el hasonló feladatot.

Paradicsomhámozás

paradicsomA paradicsomok héját sokan nem szeretik a főtt ételekben, ezért gyakran szükségünk van arra a trükkre, amivel pillanatok alatt lehúzhatjuk a héját. Ehhez először a kerek felső részen egy hegyes késsel kereszt alakban bevágjuk a héjat. De arra vigyázzunk, hogy ne túlságosan mélyen. Eközben vizet forralunk, majd előkészítünk egy jéghideg vízzel teli tálat. A paradicsomokat körülbelül 10-15 másodpercre a forrásban lévő vízbe mártjuk,majd  szűrővel gyorsan kiszedjük, és azonnal áttesszük a hidegbe vízbe.  Ezután a paradicsomok héját felülről lefelé már könnyedén le tudjuk húzni.

 Pályázz, nyerj és oszd meg másokkal a te praktikádat itt!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Most mutasd meg! Te és a praktikád

Most mutasd meg! Te és a praktikád

Ahogy az élet más területén, úgy a konyhában sincs másként: ha öröm ott lenni, akkor minden jobban sikerül. Pályázatunkban olyan ötleteket, megoldásokat, családi hagyományokat keresünk, amiktől mindannyiunknak egyszerűbb lehet a konyhai élete. Most mutasd meg az Ízes Élettel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.