Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
kép: www.saveur.com

Mit és hová pakoljunk a hűtőben?

"Vedd ki, drágám, a vajat a hűtőből!", majd egy perc csend. "Jó, de hol van?" – hangzik a válasz. Minek hol is van a legjobb helye a hűtőben?
2014. július 25.

Sokunknak minden bizonnyal bejáratott rendszere van arra, hogy mit melyik polcra és rekeszbe tesz a hűtőszekrényben. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az az ideális, a hűtőben lévő hőmérsékleteknek és páratartalomnak megfelelő pakolási rendszer. Lássuk hát, hogy a saveur.com szerint mit hova érdemes tennünk, hogy az ételek és italok minél tovább frissek maradjanak, és a hűtőnk is a legnagyobb hatásfokon működjön.

hut_kodu_11. A legfelső polcokon van a legmelegebb, így ide az italokat, és a kevésbé romlékony ételeket, pl. a gyümölcsöket tegyük.

2.  Az alsóbb polcok hűvösebbek, így ésszerű ide pakolni a tejtermékeket, a maradék főtt ételt és minden más gyorsan romlandó ételt.

3.  A magas páratartalmat biztosító, alsó részen található rekeszekbe tegyük a zöldségeket, leveles zöldeket, így sokáig megőrzik frissességüket. Meglepő talán, de a sajtot is érdemes itt tárolnunk megfelelően becsomagolva.

4. A legalsó fiókba tegyük a húsfélét, halakat és tengeri herkentyűket, hiszen itt van a leghidegebb. Emellett így elkerülhető, hogy megfertőzzük a friss ételeket az esetlegesen csöpögő húslével.

hut_atlatszo5. A vajat célszerű elzárt részen tárolni, mert nagyon gyorsan magába szívja a szagokat.

6. A fűszernövények akkor maradnak a legfrissebbek, ha néhány ujjnyi vízbe állítva betesszük őket a hűtő ajtajába, ahol kissé melegebb van és nem borítjuk fel őket. Takarjuk le őket egy nejlonzacskóval, így sokáig élénkek és frissek maradnak a levelek. Ugyanitt a legkényelmesebb az italos palackok tárolása is.

Azért érdemes megjegyeznünk, hogy az illusztrációul szolgáló képen egy többgenerációs családnak is elegendő méretű hűtőt láthatunk számos polccal és rekesszel. Az alapelveket ugyanakkor az is be tudja tartani, akinek nem áll rendelkezésére ekkora hűtő. És persze a megfelelő pakolás mellett nem árt időnként a kiolvasztás és az alapos kitakarítás sem. 

Forrás: www.saveur.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Férfias bevásárlás – appok és cetlik

Férfias bevásárlás – appok és cetlik

Amit mi, férfiak a leginkább a hátunk közepére kívánunk, az a bevásárlás, még akkor is (vagy inkább főleg akkor), ha szeretünk főzni. Pár apró trükk, hogy ne legyen annyira fájdalmas a boltban töltött idő – olvastuk Fekete Gábor nekünk szánt bevezetőjét, és azonnal rávetettük magunkat. Természetesen a cikkre.
Most mutasd meg! Te és a praktikád

Most mutasd meg! Te és a praktikád

Ahogy az élet más területén, úgy a konyhában sincs másként: ha öröm ott lenni, akkor minden jobban sikerül. Pályázatunkban olyan ötleteket, megoldásokat, családi hagyományokat keresünk, amiktől mindannyiunknak egyszerűbb lehet a konyhai élete. Most mutasd meg az Ízes Élettel!
Tojáspucolás

Tojáspucolás

Baranyai Eszter, Szabó Zsuzsanna és Velkovicsné Annus Rita hasonló módon pucolják a főtt tojásokat, és ha hármójuknak bejött, akkor hihetünk nekik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!