Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mi legyen a megmaradt zöldfűszerrel?

Ha éppen nem tudod felhasználni a hűtőben várakozó zöldfűszereket, ne hagyd kárba veszni!
2016. június 29.

Ha főzés után marad egy adag friss zöldfűszered, amit nem tudsz mihez felhasználni, itt a megoldás: fagyaszd le őket! Nem kell hozzá más, csak egy jégkocka-tartó és egy kis olíva olaj (de használhatsz másfajta olajat vagy olvasztott vajat is). Töltsd meg a jégkocka-tartót az olajjal és a felaprított fűszernövényekkel, és mehet is a fagyasztóba. Amikor kiveszed, ne ijedj meg: az olívaolaj fehérré és sűrűvé változik a fagyasztás során, de ezzel az égvilágon semmi baj nincsen, csak dobj egy fűszerkockát a serpenyőbe, és meglátod, milyen gyorsan visszanyeri az eredeti állapotát.

Ezeket a helyes kis fűszertömböket sokféleképpen felhasználhatod: bedughatsz egyet a csirke bőre alá sütés előtt, különböző szószokat vagy leveseket is ízesíthetsz vele.

Forrás: thehungrymouse.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vágjuk fel a ragacsos sütit, könnyedén!

Vágjuk fel a ragacsos sütit, könnyedén!

Ha nem boldogulunk a ragacsos sütemény szeletelésével, csak kapjuk elő a gyerekeknek szánt műanyag kést!
Strandra készülsz, de nincs jégakkud? Ne ess kétségbe!

Strandra készülsz, de nincs jégakkud? Ne ess kétségbe!

Jól esik a strandon a jégbe hűtött görögdinnye és a hűsítő sör. Akkor sem kell ezeket nélkülöznünk, ha éppen nincs otthon jégakkunk.
Így tisztítsd a mikrót!

Így tisztítsd a mikrót!

Ne csak az ételek melegítésénél használd ki a mikrohullámú sütő előnyeit! Íme egy ötlet, amivel a takarítást is megkönnyítheted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.