
Mi is az a blansírozás?
A blansírozás segítségével a mélyhűtés alatt is megőrizhetjük a zöldségek eredeti állagát, a frissen készítettek pedig megőrizhetik színüket, roppanósságukat.
2016. április 3.
A blansírozni általában zöldségeket szoktunk.
A szó jelentése egy rövid hőkezelés, azaz pár percre – a zöldség fajtájától függően – forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket megőrzik.
Lefagyasztás előtt érdemes a zöldségeket blansírozni, majd papírtörlőre vagy konyharuhára terítve megszárítani, így a hűtés során sejtfalak nem nem roncsolódnak, és a későbbi felhasználás során nem válnak puhává, gumiszerűvé.
Zöldségtippekből sosem elég:
Megosztom barátaimmal