Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mi is az a blansírozás?

A blansírozás segítségével a mélyhűtés alatt is megőrizhetjük a zöldségek eredeti állagát, a frissen készítettek pedig megőrizhetik színüket, roppanósságukat.
2016. április 3.

A blansírozni általában zöldségeket szoktunk. 

A szó jelentése egy rövid hőkezelés, azaz pár percre – a zöldség fajtájától függően – forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket megőrzik.

Lefagyasztás előtt érdemes a zöldségeket blansírozni, majd papírtörlőre vagy konyharuhára terítve megszárítani, így a hűtés során sejtfalak nem nem roncsolódnak, és a későbbi felhasználás során nem válnak puhává, gumiszerűvé.

Zöldségtippekből sosem elég: 

Kipróbáltuk: így a legfinomabb a sült édesburgonya

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csalamádé villámgyorsan

Csalamádé villámgyorsan

Pataky Péter megmutatja, hogy hogyan készíthet csalamádét 10 perc alatt. És hogy pontosan milyen zöldségek kellenek a csalamádéhoz? Hát ami éppen kéznél van! Péter csalamádéja elég sokszínű lett, de még ezt is lehet bővíteni saját ötletekkel.
Cékla sütése

Cékla sütése

Köretek, saláták egyre népszerűbb résztvevője a sült cékla. De hogyan is készítsük el a legegyszerűbben?
A zavaros húsleves megtisztítása

A zavaros húsleves megtisztítása

Zavaros lett a húsleves? Erre is van megoldás, csak legyen kéznél egy-két tojásfehérje!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!