Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Megmaradt a tojásfehérje? Örüljünk neki!

Gyakran előfordul, hogy megmarad pár tojás fehérje, amivel nem tudunk mit kezdeni, kidobni vétek, de akkor mi legyen? Örüljünk neki, számtalan módon felhasználhatjuk!
2015. október 10.

 Azonnali felhasználás:

1. Ha elég sok megmaradt, akkor akár azonnal használjuk fel és süssünk belőle Pavlova tortát.

2.  Készíthetünk belőle ropogós panírt halra, főzhetünk madártejet dupla adag habgaluskával, vagy ha sütünk egy focaccia-t, akkor annak megkenjük vele a tetejét.

Későbbi felhasználás:

1. Egy napig hűtőszekrényben eláll. Mindenképp fedjük le, de leginkább egy jól záródó műanyagdobozba tegyük.

2. Ha nagyobb mennyiség maradt meg, akkor egyszerűen csak beleöntjük egy nejlon zacskóba. A zacskóra érdemes ráírni a dátumot és hogy hány darab, és már tehetjük is a mélyhűtőbe. Amikor pedig fel szeretnénk használni őket, akkor átrakjuk a hűtőszekrény normál részébe, hogy ott olvadjanak ki. Maximum hideg vízzel gyorsíthatjuk a folyamatot, bármilyen melegítéssel könnyen megfőzhetjük őket. Amikor kiolvadtak ugyanúgy lehet velük dolgozni, mint a frissen feltört tojásokkal. Majdnem egy évig el is állnak, de azért óvakodjunk a felhalmozásuktól 🙂

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.