Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: www.nonsprecare.it

Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Egy kis munkával a hulladékból természetes és vegyszermentes sűrítő anyagot varázsolhatunk.
2015. augusztus 11.

Amikor almát/birsalmát pucolunk, ne dobjuk ki a héját és a magházát!

Tegyük föl annyi vízben főni, a mennyi éppen ellepi. Egy óra elteltével szűrjük le, még a visszamaradt anyagból is nyomkodjuk ki a levet, majd forraljuk be a felére. Akkor jó, ha egy tányérra csöppentve hamar megkocsonyásodik. A vége felé érdemes egy kis cukor hozzáadásával tartósítani. Ugyanúgy tárolható, mint a befőttek.

Kiváló, és vegyszer- valamint adalékmentes tortabevonó, lekvár sűrítő anyag.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ponty filézése

Ponty filézése

Az ízletes, de annál szálkásabb ponty filézése Pataky Péter útmutatása szerint
Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Vessünk véget a műanyag ételhordókba, edényekbe beívódott szagoknak!
Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Készítsünk kis befektetéssel ízlésünk szerint házi jégkrémet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!