Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: www.nonsprecare.it

Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Egy kis munkával a hulladékból természetes és vegyszermentes sűrítő anyagot varázsolhatunk.
2015. augusztus 11.

Amikor almát/birsalmát pucolunk, ne dobjuk ki a héját és a magházát!

Tegyük föl annyi vízben főni, a mennyi éppen ellepi. Egy óra elteltével szűrjük le, még a visszamaradt anyagból is nyomkodjuk ki a levet, majd forraljuk be a felére. Akkor jó, ha egy tányérra csöppentve hamar megkocsonyásodik. A vége felé érdemes egy kis cukor hozzáadásával tartósítani. Ugyanúgy tárolható, mint a befőttek.

Kiváló, és vegyszer- valamint adalékmentes tortabevonó, lekvár sűrítő anyag.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ponty filézése

Ponty filézése

Az ízletes, de annál szálkásabb ponty filézése Pataky Péter útmutatása szerint
Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Műanyag ételtárolók szagtalanítása

Vessünk véget a műanyag ételhordókba, edényekbe beívódott szagoknak!
Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Házi jégkrém - de miben fagyasszam?

Készítsünk kis befektetéssel ízlésünk szerint házi jégkrémet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.