Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tuti tippek a kellemetelen konyhai szagok elűzésére

Hogyan távolíthatjuk el a kellemetlen szagokat legegyszerűbben konyhai eszközeinkről? Mutatjuk!
2016. február 13.

mosogatas_1Ha a mosogatás előtt a tányért, evőeszközt, vágódeszkát, fakanalat ecetes sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel leöblítjük, akkor az elveszi a hal- és a hagymaszagot is róluk.

A zsírbansütés közben terjengő kellemetlen szag csökkentésére helyezzünk el egy kis edény ecetet a konyhában, levegőbe kerülő zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, így nem árasztja el az egész lakást.

Amikor erős vegyszerrel súroljuk ki a sütőt, az gyakran tisztítószerszagot áraszt. Ilyenkor töröljük át a sütőtsuto4 ecetbe mártott szivaccsal majd várjuk meg, hogy az ecet teljesen megszáradjon, ezalatt az idő alatt a kellemetlen szag is elillan.

Ha valami megromlott a hűtőben, takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyjuk ott éjszakára, a kávé illata semlegesíteni fogja a romlott étel szagát.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lisztmoly? Pofonegyszerű a megelőzés

Lisztmoly? Pofonegyszerű a megelőzés

Csak a megfelelő tárolást kell végiggondolnunk, és máris jóval tovább garantálható a liszt, vagy más darák frissessége, tisztasága.
A sokoldalú szódabikarbóna

A sokoldalú szódabikarbóna

Szódabikarbónát mindenképp érdemes otthon tartani, mivel számtalan módon vesszük hasznát.
Mit és hová pakoljunk a hűtőben?

Mit és hová pakoljunk a hűtőben?

"Vedd ki, drágám, a vajat a hűtőből!", majd egy perc csend. "Jó, de hol van?" – hangzik a válasz. Minek hol is van a legjobb helye a hűtőben?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.