
Tuti tippek a kellemetelen konyhai szagok elűzésére
Ha a mosogatás előtt a tányért, evőeszközt, vágódeszkát, fakanalat ecetes sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel leöblítjük, akkor az elveszi a hal- és a hagymaszagot is róluk.
A zsírbansütés közben terjengő kellemetlen szag csökkentésére helyezzünk el egy kis edény ecetet a konyhában, levegőbe kerülő zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, így nem árasztja el az egész lakást.
Amikor erős vegyszerrel súroljuk ki a sütőt, az gyakran tisztítószerszagot áraszt. Ilyenkor töröljük át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal majd várjuk meg, hogy az ecet teljesen megszáradjon, ezalatt az idő alatt a kellemetlen szag is elillan.
Ha valami megromlott a hűtőben, takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyjuk ott éjszakára, a kávé illata semlegesíteni fogja a romlott étel szagát.