Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitálás

Nagyanyáink ősi tartósító eljárása manapság reneszánszát éli.
2015. április 11.

Az elegánsan hangzó, és manapság igen divatos eljárás mögött nagyanyáink tartósító eljárása bújik meg. Magyarul: zsírban abálás, melyhez nagyobb darabban hagyott húst, húsokat használunk. Az alacsony hőfokon (80-90 fokon) több órán át tartó,  gyöngyöző zsiradékban való sütés során a hús kívül és belül hasonló hőfokú hőkezelést kap, egyenletesen sül, és válik fantasztikusan omlóssá. Amennyiben tartósítani szeretnénk, úgy egy mélyebb edény, tradicionálisan zsírosbödön aljára szedjük a már kész húst, majd leöntjük a pecsenyelé nélküli zsírral úgy, hogy teljesen ellepje azt. Egy hűvös kamrában akár fél évig is vígan eláll. 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!