Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Klasszikus vinaigrette mártás

A francia konyha alapöntete a vinaigrette mártás. Az egyéb hozzávalók függvényében végtelenségig variálható klasszikus.
2015. március 31.

Keverjünk össze  fél dl borecetet 1 evőkanál dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal. Vékony sugárban öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan kevergessük, egészen addig, amíg, amíg sűrű, selymes emulzíót nem kapunk.

Innentől kezdve az alapreceptet szabadon ízesíthetjük hagymával, fokhagymával és különböző fűszerekkel.

videóban itt található:1:12-2:22

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézes mustáros vinaigrette

Gyors és mindig bevethető salátaöntet, ami túlmutat az eceten, cukron és vizen.
Cobb saláta - amerikai csirkesaláta baconnel és kéksajttal

Cobb saláta - amerikai csirkesaláta baconnel és kéksajttal

Csirkesaláta baconnel, kéksajttal, zöldségekkel és vinaigrette öntettel. Köretnek is finom, de önmagában is elég laktató étel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!