
Így készül az író
Mi is az az író?
Az író a tejföl köpülésekor keletkezik: miután kivált belőle a vaj, ez a kissé savanykás, lefölözött tejhez hasonló folyadék marad hátra. Különböző süteményekhez, például az amerikai palacsintához nagyon jól jön, tésztát lággyá és könnyűvé teszi, és amint reakcióba lép a sütőporral, elveszíti a savanyúságát is, így emiatt nem kell aggódnunk.
Hogyan készül?
Zsíros tejre vagy tejszínre lesz szükségünk, ebből egy csészényihez adjunk egy evőkanál ecetet vagy citromlevet. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten úgy öt-tíz percig, ezután látni fogjuk, hogy beűrösödött, ha nem is annyira, mint a bolti író, de így már használható. Ne ijedjünk meg, ha aludttej-darabok úszkálnak benne, ezeket a kész süteményben nem lehet majd érezni.
Forrás: thekitchn.com