
Hogyan főzzünk édesköményt, hogy egyik része se vesszen kárba?
Járt már édeskömény a konyhádban? Ha még soha nem tettél próbát vele, jó ha tudod, hogy ugyanolyan sokszor használják fűszerként, mint zöldségként. Rendkívül aromás, édeskés, finom ánizs ízzel. Ez a gumó rendkívül változatos: készülhet belőle egyszerűen saláta, vagy köret, megpárolhatod a csirkével vagy a hallal együtt egy fantasztikus vacsorára, de pürésítve isteni leves vagy szósz is lehet belőle. Az sem kizárt, hogy fagylaltként találkozz vele. Egyenlőre ennyit a zöldség fehér részéről. De mit tegyünk a szárával és a levágott zöld levelekkel? Jöjjön néhány ötlet, hogyan használjuk fel a teljes fejet!
Sok étteremben és otthoni konyhákban is sokszor felvágják az édeskömény szárát, és végül azt is hozzáadják az ételhez, a leveleket, pedig köretként használják fel, ez is bizonyítja, hogy a teljes édeskömény fej ehető, sőt minden része kifejezetten finom.
- Az édeskömány szára textúrában és roppannóságban emlékeztet a zeller szárára, így nyugodtan hozzáadadhatjuk nyersen és zölden a salátákhoz. Vagy megpárolhatjuk, ahogyan a hagymával tennénk. A szárdarabokat be is dobhatjuk főzés közben az édeskömény fehér darabjai mellé. És mi legyen a levelekkel? Finom ánizs illatuk van, de mivel nagyon finomak és szépek, sokszor használják őket köretként. Ha levágod a leveleket a szárról, feldarabolod őket, légmentesen lezárva egy hétig is bírják a hűtőben. Feldobhatod vele a salátákat, a zöldségleveseket!
Forrás: www.thekitchn.com