Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi készítésű rizstej 1.

Kis munkával, töredék áron, házilag is készíthetünk rizstejet
2016. május 4.

Elvből vagy kényszerből egyre többen használnak a háztartásukban alternatív tejet. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb a rizstej. Viszont az ára borsos. Eláruljuk, hogy is lehet negyedáron ugyanazt az eredményt elérni. 

Készíthetjük barna rizsből, avagy fehérből. A különbség leginkább az élettani hatásában mutatkozik.

A rizstej készítésének két fő iskolája van:

1. Főzéssel.

20 dkg rizst és 3 dkg cukrot egy éjszakára beáztatunk háromszoros mennyiségű vízbe. Másnap az áztatólével együtt egy lábosba öntjük, és  egy csipet sóval, fahéjjal és vaníliával fűszerezve kb. egy óra alatt puhára főzzük. A forrást követően folyamatosan kevergetjük, nehogy odakapjon. Mikor megpuhult a rizs, felöntjük  fél liter forralt vízzel, és összeforraljuk. Botmixerrel pürésítjük, és egy ízlés szerinti sűrűségű szűrőn átszűrjük. A visszamaradt “rizspüré” remekül felhasználható tejberizs, vagy egyéb édesség alapanyaként.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!