Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyorsabban kiolvad a mélyhűtött hús ...

Elfelejtettük időben kivenni a mélyhűtőből a húst? Sebaj ...
2016. május 5.

Néha csak megkésve jut eszünkbe a felhasználni szánt húst kivenni a mélyhűtőből. A mikrózáson kívül van más, majdnem ugyanolyan gyors megoldás is.

1. Mélyhűtés előtt csomagoljuk darabonként a húsokat. Ehhez nem kell több, csak egy nagyobb zacskó. Minden egyes darab betétele után csavarjunk egyet a zacskón, így a kívánt mennyiséget tudjuk fölhasználni. 

2. A darált húst – nem csak helytakarékossági okból -, érdemes nagyon laposra kiterítve zacskózni.

3. Amennyiben légmentesen sikerült a húst lefagyasztani, azt bő, hideg vízben gyorsan kiolvaszthatjuk, csak gyakran cserélgessük rajta a vizet.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?