Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalma tisztítása

Az egyik legegészségesebb gyümölcs, és egy kis gyakorlattal a pucolása is egyszerű
2015. január 31.

A gránátalma tetejét – a “koronás” részét – levágjuk, majd egy kés segítségével kicsit megrepesztjük, nem vágjuk. Utána kézzel szétfeszítjük a gyümölcsöt. A sárga hártyák közül kézzel ki kell pörgetni a magokat, mely a gyümölcs ehető része. Mindezt érdemes olyan öltözékben végezni, aminek nem árt az esetlegesen ráfröccsenő rubin színű lé.

A videóban 0:46-2:00-ig 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés gránátalmás saláta

Körtés gránátalmás saláta

Téli vitaminsaláta gránátalmával, karamellizált körtével, kakukkfűvel.
A legviccesebb gyümölcs és még szuperegészséges is!

A legviccesebb gyümölcs és még szuperegészséges is!

A gránátalma nagy színjátékos. Első ránézésre azt hiszed, valami almához hasonló gyümölcsöt vettél, amibe majd beleharapsz, piros leve csurog az álladon, de jó lesz. Jónak jó, csak juss el odáig!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.