Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gondolatok az eperről

Az eper az egyik legkényesebb gyümölcsünk. Érdemes a kedvébe járnunk, meghálálja!
2016. május 11.

Az eper esetében igaz a mondás: nem a külcsín a lényeg! A nagy, mutatós példányok – ez főleg a tavasszal, olcsóbban kapható import gyümölcsre igaz – sokszor belül éretlenek, íztelenek, néha kesernyések. A legtöbb zamatot a kisebb szemű, május végén termő hazai szamóca rejti.

Az epret csak fogyasztás előtt mossuk meg, akkor is csak egy szűrőbe téve, folyóvíz alatt gyorsan öblítsük át, és minél hamarabb szárítsuk meg, különbet veszít ízéből, zamatából, és nagyon hamar megromlik.

Ugyancsak fogyasztás előtt szabad cukrozni, mert attól levet ereszt, és nagyon hamar erjedni kezd.

Vásárlás után minél hamarabb fogyasszuk el, és ha lehet, ne tároljuk a hűtőben, inkább egy hűvös helyen.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az eprem nélkül soha! Az 5 legtrendibb epres fogás

Az eprem nélkül soha! Az 5 legtrendibb epres fogás

Hamarosan beköszönt a mézédes földieper szezon. Így nem árt ha felkészülten várjuk a kis piroskákat, hogy minél frissebb állapotban kerüljenek a tányérunkra. Mi most összegyűjtöttünk öt bombabiztos epres receptet.
Epres csodadesszert, ahogy Csisztu Zsuzsa szereti

Epres csodadesszert, ahogy Csisztu Zsuzsa szereti

Csisztu Zsuzsa számára a főzés, tökéletes kikapcsolódás, amelyben nem csak a kreativitását élheti ki maximálisan, de a családot is még inkább összehozza a közös alkotás élménye.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.