Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkecomb filézése

Egy borotvaéles filéző kés, néhány gyors mozdulat, és kész is a csirkecombfilé.
2015. május 19.

A combot az ízületénél kettévágjuk, és mindkét darabját a bőrös oldalára fektetjük.

A felső comb esetében a csont két oldalán egy hegyes csontozókéssel a csont mentén végigmetsszük, majd alulról is lebontjuk a húst, így a csont gyakorlatilag már kiemelhető.

Az alsó comb egyik oldalát a csontig bevágjuk, és körbemetsszük. A hosszú, szálkaszerű csontot semmiképp ne felejtsük el kiszedni, a legjobb, ha a vastag csonttal együtt távolítjuk el.

A csontot semmiképp ne dobjuk ki, mert később alaplé, vagy húsleves főzésénél fölhasználhatjuk!

A legpraktikusabb, amennyiben csak egy-két darabról van szó, ha a mélyhűtőben rendszeresítünk egy dobozt, és ebbe gyűjtjük, amíg kellő mennyiségű össze nem gyűlik.

Videóban megtalálható: 0:20-tól 1:15-ig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tojás szétválasztása

A tojás szétválasztása

Egy videó, két pofonegyszerű megoldás. Semmi olyasmi nem kell hozzá, ami ne lenne minden háztartásban. Ismét olvasónk mutatja meg a legjobb módszereket.
Beforralás (redukálás)

Beforralás (redukálás)

Beforralással ízeket koncentrálhatunk, fantasztikus mártásokkal dobhatjuk föl az ételeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!