Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkecomb filézése

Egy borotvaéles filéző kés, néhány gyors mozdulat, és kész is a csirkecombfilé.
2015. május 19.

A combot az ízületénél kettévágjuk, és mindkét darabját a bőrös oldalára fektetjük.

A felső comb esetében a csont két oldalán egy hegyes csontozókéssel a csont mentén végigmetsszük, majd alulról is lebontjuk a húst, így a csont gyakorlatilag már kiemelhető.

Az alsó comb egyik oldalát a csontig bevágjuk, és körbemetsszük. A hosszú, szálkaszerű csontot semmiképp ne felejtsük el kiszedni, a legjobb, ha a vastag csonttal együtt távolítjuk el.

A csontot semmiképp ne dobjuk ki, mert később alaplé, vagy húsleves főzésénél fölhasználhatjuk!

A legpraktikusabb, amennyiben csak egy-két darabról van szó, ha a mélyhűtőben rendszeresítünk egy dobozt, és ebbe gyűjtjük, amíg kellő mennyiségű össze nem gyűlik.

Videóban megtalálható: 0:20-tól 1:15-ig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tojás szétválasztása

A tojás szétválasztása

Egy videó, két pofonegyszerű megoldás. Semmi olyasmi nem kell hozzá, ami ne lenne minden háztartásban. Ismét olvasónk mutatja meg a legjobb módszereket.
Beforralás (redukálás)

Beforralás (redukálás)

Beforralással ízeket koncentrálhatunk, fantasztikus mártásokkal dobhatjuk föl az ételeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.