
Csirkecomb filézése
A combot az ízületénél kettévágjuk, és mindkét darabját a bőrös oldalára fektetjük.
A felső comb esetében a csont két oldalán egy hegyes csontozókéssel a csont mentén végigmetsszük, majd alulról is lebontjuk a húst, így a csont gyakorlatilag már kiemelhető.
Az alsó comb egyik oldalát a csontig bevágjuk, és körbemetsszük. A hosszú, szálkaszerű csontot semmiképp ne felejtsük el kiszedni, a legjobb, ha a vastag csonttal együtt távolítjuk el.
A csontot semmiképp ne dobjuk ki, mert később alaplé, vagy húsleves főzésénél fölhasználhatjuk!
A legpraktikusabb, amennyiben csak egy-két darabról van szó, ha a mélyhűtőben rendszeresítünk egy dobozt, és ebbe gyűjtjük, amíg kellő mennyiségű össze nem gyűlik.
Videóban megtalálható: 0:20-tól 1:15-ig