Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Beforralás (redukálás)

Beforralással ízeket koncentrálhatunk, fantasztikus mártásokkal dobhatjuk föl az ételeket.
2016. április 26.

Beforralásnak nevezzük, amikor a levest, mártást, szószt, stb. addig forralunk, amíg el nem éri a kívánt sűrűségét, azaz a hozzáadott folyadék jelentős része el nem párolog. Tehát a készülő szósz, leves, stb. besűrűsödik, illetve intenzívebb ízű lesz.

Ha azt olvassuk, hogy a mártást a felére kell beforralni, akkor az azt jelenti, hogy ezzel a módszerrel a kezdeti mennyiséget a felére, azaz pl..4 dl-t. 2 dl-re redukálunk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus vinaigrette mártás

Klasszikus vinaigrette mártás

A francia konyha alapöntete a vinaigrette mártás. Az egyéb hozzávalók függvényében végtelenségig variálható klasszikus.
Konfitálás

Konfitálás

Nagyanyáink ősi tartósító eljárása manapság reneszánszát éli.
Eper csumázása szívószállal

Eper csumázása szívószállal

Epercsumázási tipp, amiben a gyerekek is nagyon szeretnek segíteni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.